Wat is ‘normaal’?

Wat is ‘normaal’?

Wat is ‘normaal’?

Wat is ‘normaal’?
Precies een jaar geleden kwam het idee om courtisane te worden voor het eerst in me op. Interessant want als iemand me dat vóór die tijd gezegd zou hebben, zou ik ervan overtuigd zijn geweest dat dit niets voor mij was. Onbewust heb ik kennelijk bepaalde overtuigingen van wat wel en wat niet bij me past. Deze denkbeelden zijn eerder gebaseerd op een maatschappelijk gevormde mening dan op daadwerkelijke kennis.  Inmiddels weet ik wel beter! Ik geniet immens van de dates. Ze geven me het gevoel dat ik leef. Dit is al helemaal het geval in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is en ieder speciaal moment voelt als een cadeautje.  

En dit maakt me nu juist zo nieuwsgierig. Ik verlang ernaar te weten welke verborgen overtuigingen ik nog meer heb. Overtuigingen over het leven en over mezelf, en die ingegeven worden door wat de maatschappij als ‘normaal’ beschouwt. Het is echter mogelijk dat andere keuzes veel beter bij mij zouden passen. Ik laat me hierbij inspireren door verhalen en ervaringen van anderen. Als courtisane heb ik de unieke kans om vele verhalen te mogen horen, waarvoor ik heel dankbaar ben. Niet dat ik deze blindelings volg, maar ik gebruik ze om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Gebieden die daarvóór nog verborgen waren achter een door de maatschappij opgetrokken normaalbeeld. 

Ik ben zo benieuwd naar wat ik allemaal nog mag ontdekken in de komende jaren! Ik hoop op een moment terug te kunnen kijken op mijn leven en te weten dat ik er alles uit gehaald heb wat er voor mij in zat. Dat ik me niet heb laten beperken door mezelf, meningen van anderen en het heersende normaalbeeld. Daar is het leven veel te kort en waardevol voor! 

Bewust

Zeker nu in coronatijd ben ik me veel bewuster geworden, hoe waardevol het leven eigenlijk is. En hoe iets wat de ene dag nog vanzelfsprekend is, de volgende dag compleet anders kan zijn. Hoe zonde is het dat ik daar niet meer van genoten heb toen het nog kon en zo ‘normaal’ was. En hoe belangrijk is contact eigenlijk voor ons als mens. Bij zowel fysieke als mentale connectie is nabijheid cruciaal. Het is nu juist die nabijheid (ooit zo normaal) die ons nu wordt afgeraden. Wat is het ontzettend fijn om dat contact als courtisane toch nog te mogen hebben.

Deze periode kan ook weer nieuwe perspectieven bieden op het leven. Weg van het ‘normaal’ zoals de gehele maatschappij het kent! Dit biedt misschien wel oneindig veel opties om ons eigen ‘normaal’ te ontdekken. Te beginnen met leven met alle ontelbare kansen die het leven in zich draagt. Het oude ‘normaal’ vervangen door ons eigen nieuwe ‘normaal’ klinkt misschien zo gek nog niet. Ik ben er in ieder geval zeker van dat het courtisaneschap onderdeel zal blijven uitmaken van míjn nieuwe ‘normaal’!  

Liefs,

Emma

Wat is ‘normaal’?

Welkom op onze blogpagina. Als je je op enige wijze met ons verbonden voelt of bent, dan nodigen we je van harte uit om een bijdrage te leveren. De enige voorwaarde is dat je schrijven betrekking moet hebben op de wereld van betaald gezelschap. Indien gewenst sturen we je onze richtlijnen voor het schrijven van een blog toe.

Recent Posts

error: Content is protected !!