Een vliegticket naar Walhalla 

Een vliegticket naar Walhalla 

Een vliegticket naar Walhalla 

Voor mij begint een date al aan het begin van mijn reis. De heerlijke anticipatie die zich langzaam opbouwt als ik in het vliegtuig stap en bijna ondraaglijk wordt als ik een paar uur later uit de trein stap. Hoe ziet ze eruit, wat zal ze aanhebben, wat zal ze van me denken, wat is ze nu aan het doen… Ik heb gaandeweg geleerd dat daar zelfs een specifiek Nederlands woord voor is:  ‘voorpret‘.

Is ze een droom of is dit werkelijkheid?

Eindelijk, het is zaterdag en alles is voorbereid. Om de tijd wat te doden, zap ik door de tv-zenders. Maar ik kan alleen maar aan haar denken. Op basis van de foto’s stel ik me voor dat ze op de actrice Naomi Watts lijkt… en dan wordt er op de deur geklopt. Ik weersta de neiging om eerst door het kijkgaatje te kijken en doe de deur open. In de gang staat geen Naomi Watts look-alike, maar een oer-Hollandse schone: lang, blond, een prachtig natuurlijk gezicht en het lichaam van een danseres wat zelfs haar casual kleding niet kan verbergen, luisterend naar de naam Claire. Iemand die ik in het “echte” leven waarschijnlijk niet zou durven benaderen, om heel eerlijk te zijn. Maar er verschijnt ook een glimlach op haar gezicht, warm en geruststellend.

Schoonheid is slechts de buitenkant, zegt men: niet in dit geval. Gedurende de avond ontdek ik onder die mooie buitenkant dezelfde kwaliteiten die ik zo aantrekkelijk vind in vrouwen uit dit deel van de wereld. Claire is zelfverzekerd, relaxed, ongecompliceerd, geweldig en tegelijkertijd niet proberend iets te bewijzen. Iemand die al je aandacht opeist zonder die te claimen. Iemand die zes uur doet aanvoelen als slechts zes minuten.

Herinneringen en… nog meer herinneringen

Van onze tijd samen zullen me veel dingen bijblijven: gesprekken over van alles en nog wat, de heerlijke maaltijd in dat Italiaanse restaurant, de geur van haar parfum, haar ogen plots zo dicht bij de mijne, en datgene wat tussen haar en mij blijft. Maar de meest kostbare momenten kwamen tegen het einde van de date. In die laatste minuten die zo kostbaar zijn, maar nog sneller voorbijgaan. Mijn arm om haar heen, onze vingers ineengestrengeld, haar hoofd op mijn borst, de warmte van haar adem. Als er een beter gevoel bestaat op deze aarde, dan moet ik dat nog vinden. Ze zal waarschijnlijk nooit begrijpen hoeveel dit alles voor me betekent, maar ik zal het weten. En ik zal het onthouden.

En dan, onverbiddelijk, komt onze tijd samen definitief tot een einde. Ik weet dat ze moet gaan, maar moet ze echt gaan?

Mijn ervaringen met The Courtesan Club zijn iedere keer anders, en toch steeds weer hetzelfde: een perfecte en vriendelijke service met een zeer persoonlijke touch. Een verbazingwekkende, zij het kortstondige fantasie die op de een of andere manier zowel volkomen menselijk als totaal buitenaards lijkt. Ik kan nu al niet wachten om te ervaren wat mijn volgende vlucht zal brengen.

 

MC

Een vliegticket naar Walhalla 

Welkom op onze blogpagina. Als je je op enige wijze met ons verbonden voelt of bent, dan nodigen we je van harte uit om een bijdrage te leveren. De enige voorwaarde is dat je schrijven betrekking moet hebben op de wereld van betaald gezelschap. Indien gewenst sturen we je onze richtlijnen voor het schrijven van een blog toe.

Recent Posts

error: Content is protected !!